Asociatie

SUSTINETI ASOCIATIA CULTURALA “BiG CiTY BECLEAN”

 

Ce este sistemul 2%?

– Este un sistem prin care avem posibilitatea de a decide în mod direct la cine ajung 2% din impozitele platite anul trecut.
– O posibilitate de a sprijini financiar asociatii si fundatii cu programe de interes public.
– O optiune personala, confidentiala, de a întari financiar organizatii civile pe care le cunoastem si avem încredere ca pot face ceva pentru comunitatea în care traim.

 

Ce nu este sistemul 2%

– Nu este o sponzorizare.
– Nu este o donatie sau contributie.
– Nu influenteaza impozitul de recuperat de catre cetatean în urma regularizarii, acolo unde este cazul.
– Nu ne costa nimic, doar efortul de a completa un formular simplu.

Sistemul „2%” permite contribuabililor persoane fizice să direcţioneze 2% din impozitul lor pe venit către o organizaţie neguvernamentală. Acum aveţi posibilitatea să decideţi în mod direct ce se întâmplă cu impozitul dumneavoastră.

Aveţi acum posibilitatea să ne ajutaţi! Nu trebuie decât să completaţi formularele conform explicaţiilor de mai jos şi astfel ne sprijiniţi în munca noastră de a oferi oamenilor un zâmbet pe buze!

 

Cum trebuie procedat?

Dacă aveţi venituri din salarii:

Completaţi Cererea 230 (punctul I). Nu vă faceţi probleme dacă atunci nu cunoaşteţi suma corespunzătoare a 2% din impozit, va fi calculată de către organele fiscale. Formularul 230 poate fi descărcat de AiCi iar după completare trimiteţi-l la adresa asociatie@bigcity-romania.ro sau le puteţi depune la administraţia financiară până pe 15 mai 2018.

 

Daca aveţi venituri din alte surse:

Completaţi declaraţia 200, punctul III. Cei care obţin, pe lângă salarii, şi alte venituri, vor completa declaraţia 200 „Declaraţie specială privind veniturile realizate în anul 2017”, la toate capitolele aferente tipului de venit obţinut, inclusiv capitolul III, Destinaţia sumei reprezentând 2% din impozitul pe venitul anual datorat. Formularul poate fi descărcat AiCi.